:...Pengalaman di Klinik Gigi...:

Saturday, January 19, 2013 4 Comments A+ a-


Petang selasa lalu, mak bawa my son ke klinik gigi coz second gigi dia dah start goyang dan mak tengok dibelakang gigi tu dah ada naik putih-putih macam nak tumbuh baru…orang pesan kalau dah naik macam tu better pergi cabut takut nanti naik berlapis dah tak hensem or cantik..

So mak sampai ke klinik ni pada jam 6 petang…sebelum nak jejakkan kaki kesini, mak rasa semacam cemas termasuk teringat zaman kanak-kanak dulu…bila sebut je ke klinik gigi sure dah menangis sepanjang perjalanan…belum masuk ke bilik doctor meraungnya dah sedepa dengar…belum doctor spray ubat kebas dah nangis macam gigi dah kena cabut hehe…tu kenangan mak la…tapi anak zaman sekarang ni berani dia lain macam…

My son sebelum bawa ke klinik, mak tanya dia berani ke tidak…my son said “tak takut, asyraaf berani”…wah bagus anak mak..pastu dia soal pulak “doctor buat tak sakit kan…nanti dia spray kan kat gigi asyraaf”…then mak tanya sapa cakap doctor spray…dia ckp my hubby yang bagitahu…mak ask again…”ummi buat sakit ker”, my son mengangguk…

Tapi yang mak kagum dengan anak zaman sekarang nie bukan saja berani minta dibawa ke klinik gigi tapi boleh main lagi huhu…Tengok je la gelagat dia sementara nama nak dipanggil…
Mak rasa sangat lama untuk menanti giliran dia…so around jam 6.30ptg nama dipanggil dan tak sampai 10 minit semuanya selesai…hati nak tangkap gambar tapi malu lak rasa…so dapat tangkap lepas gigit dicabut je la hehe…

^0^ now secara rasminya 2 batang gigi susu sudah gugur untuk digantikan dengan tetap heheh ^0^

4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
January 20, 2013 at 11:43 AM delete

hahaha... gen Z la ni. berani. kuat. cerdas. tak maacm zaman dulu2 sampai terketar2 nk jumpa dentist =)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
January 20, 2013 at 1:47 PM delete

Hahaha...kagum mak, kalau takut sure ikut langkah mak...ni berani kira orait la kan heheh

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
January 20, 2013 at 4:19 PM delete

tak penah cabut gg kat klinik masa kecik dulu..now gg bersepah x santek...hehehe

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
January 20, 2013 at 6:03 PM delete

Hehehe...zmn dl mak berani cabutkan gigi utk anak...tapi untuk mak asydhia ni tak berani...biarla klinik yang buat heheh

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~