:...Gigi Sulung Tanggal...:

Friday, January 18, 2013 3 Comments A+ a-

Tak terduga dan tak terlintas yang one day gigi susu my kids akan bersilih ganti dengan yang tetap…sangat-sangat terkejut last week coz my son cakap gigi dia goyang…ingatkan dia main-main dan terfikir tak kan la kejab je dah goyang…mesti makan masa kan…bila mak tengok balik gigi dia, rupanya dah naik yang baru di belakang gigi goyang tu…

Memandangkan hari tu mak di Klang, apa lagi ummi dia la yang proses mencabutkan gigi itu…see so comel…siap macam letak dalam kain kapan jer hahahhaa…mak pun suruh ayahnya pergi tanam gigi tu…bukan ikut ajaran ke apa tapi saja-saja tanam kot-kot naik pokok durian ker hehhee…
 penat rotate tapi still macam nie jugak...sori pada yang nak tengok huhuhu

Balik rumah mak pun surfing la pasal info Gigi Susu Tanggal nie…dan majoriti maklumat yang mak perolehi adalah bila anak masuk umur 6 – 12 tahun, gigi susu akan berganti dengan gigi kekal…makanya mak kena terima hakikat bahawasanya gigi comel anak mak akan berganti dengan gigi yang kekal sehingga anak-anak mak besar…

Mak suka sangat tengok gambar ni sebab gambar ni la gigi yang mula-mula naik dan juga mula-mula tanggal menggantikan yang tetap J
^0^ alhamdullilah my son sangat kuat…tak nangis pun bila dicabut oleh ummi dia hari tu ^0^

3 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
January 19, 2013 at 5:50 AM delete

Terima hakikat bahawasanya... hihihi... ye la mak... anak dh besar.. rasanya adam pun sama kot. 4 bulan dh naik gigi. 7 bulan nak pebuh dah gigi depan. Cepat tumbuh, cepat tanggal. Huhi

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
January 19, 2013 at 9:54 AM delete

Hahaha...bahawasanya erk hehhe...dh terima hakikat pun mama anak bujang x brp nak hensem dah hehehe

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
January 19, 2013 at 3:22 PM delete

Bahawasanya saya juga telah terima hakikat bahawa... hahaha. Xpe la mak. Nnti tumbuh gigi baru

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~