:...Gusti Bersama Beruang...:

Saturday, December 29, 2012 6 Comments A+ a-

Beruang atau dalam english call BEAR...tapi bila jadi peliharaan it's call TEDDY BEAR hehe..
Teddy Bear ni mak dapat masa mak bercinta dengan my hubby la kan...time tu masa belajar di Pahang dulu...so bear ni la peneman mak siang dan malam di bilik asrama...kalau tak silap mak, kami beli bear ni pada tahun 2004...so kalau total sekarang ni umur bear ni dah masuk 8 tahun bersama kami dah alhamdullilah it still in good condition...

Tapi malam tadi hampir lulur jantung mak sebabnya bear yang mak jaga dan melarang anak-anak bermain kasar telah dilukai oleh my kids...hanya mampu melihat tanpa berkata-kata (just boleh ambik gambar)...

Bermula dengan hanya berbaring, mak ok lagi...
Tetiba aksi dibawa ketengah oleh my son, mak ok lagi...

Adik hanya memijak turtle dia dan mak masih ok lagi...
Sebelum dia membuat smack down pada bear mak...hat ni mak tak mampu kata apa-apa...
Bertambah sedih bila my son turut join dalam aksi ini...so layan je la aksi dan adengan bergusti dengan beruang huhuhuh (sedih tau)...
Gandingan dua beradik menjadikan hati mak semakin luluh huhuhuh...
Finally bila mak tahu anak-anak mak yang menang, terus mak bawa masuk bear ni ke bilik sambil mulut bising suruh jangan main dah huhuhu...
p/s: to my lovely daughter...kalau nak bear besar camni, sila minta dengan bakal suami nanti k...tak pun beli sendiri...to my son, bear tu la satu-satunya hadiah ayah buat mak yang pertama dalam hidup mak...so jangan lanyak dia tau...mak tahu kalian adalah hadiah paling ternilai tapi mak sayang jugak hadiah bear tu sebab tu la pertama kali mak mengenali apa itu HADIAH DARI YANG TERSAYANG huhuhu...


^0^ kat mana agak-agak lokasi mak nak sorok bear nie supaya kalian hanya boleh melihat tapi tidak menyentuh hahahhaa ^0^

6 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
December 29, 2012 at 8:02 PM delete

Hihi.... kiranya bear tu la anak sulung kan? Anak angkat...

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
December 29, 2012 at 8:50 PM delete

Harta pertama la..sayang oooo hahaha

Reply
avatar
Wazilia
AUTHOR
December 29, 2012 at 9:12 PM delete

hahahha..dalam bilik opposite ngan washroom..simpan atas 'ghobok'..hehheh..

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
December 30, 2012 at 10:08 AM delete

Ala 'ghobok' dah penuh huuhu

Reply
avatar
Amy
AUTHOR
December 31, 2012 at 12:00 PM delete

Lalalalalala... sib bek aku punya tak de sentimentel value dahh.. Nk di buang, sayang sbb mahal.. So far..... dah kurus kering dah teddy aku.. tp bukan ank punya keje.. aku sendiri.. dah jd bantal utk lepak2 depan tv.. hehehehehe...

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
December 31, 2012 at 3:35 PM delete

haha...value ko dah jd zero maa...tu psl jd bantal...ni x kan nak buat bantal cam x sesuai je huhuh

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~