:...Koleksi Barang Pembelajaran Dari Tadika...:

Friday, October 12, 2012 4 Comments A+ a-

Sepanjang 10 bulan my son sekolah...banyak barang2 dia bawa balik dari sekolah...setiap barang ada pembelajarannya...itu yg mak rasa lak kan...kalau tak buat pa bawa balik kan hehe...

So ni barang pertama yang my son bw alik dari tadika...bila ditanya dia cakap cikgu lukis asyraaf color...cerita lanjut boleh rujuk CNI....sekarang patung nie masih ada di dalam bakul mainan anak2...sbb kdg2 my daughter buatkan patung ni jd baby or robot bersama susunan kereta2 yang lain...
Second thing yang dibawa adalah 1 botol air dlm botol mcm air cap badak tu...n didalamnya terdapat 1 lagi bekas kecil berisi air mcm gmbr bawah nie...cara nak main leh rujuk kat entry nie...sini... botol ni mak dah sorok sbb risau nnt abis basah klau si kecik tu bukak penutup botol nie...
Yang ketiga my son bw balik benda nie...jgn tny apakah benda nie....ms dia bw balik tu hanya sempat tgkp gmbr yg nie jer...actually dia mai sekali ngan another extra batang ais krim...tujuan utk apa smpai sekarang mak tak terjawab...tp klau tengok cara mcm nak mengajar keseimbangan...betul ke tidak itu hanya andaian mak semata-mata ehhehe
Yang ni rsnya semua orang tahu...penyukat...tujuan of course untuk menyukat...sukat apa anak bujang tak cerita pulak...yg dia cakap letak air tengok brp tu jer...maybe waktu tu sesi pembelajaran ajar sukatan kot...but benda ni still disimpan...mn tau 1 day leh sukat something hahahhaa....
lipatan kertas...sapa tak tahu lipat kertas kena masuk tadika nie hehehe...tak la gurau jer...baru-baru ni my son bw balik benda nie...
So bila tengok balik kertas-kertas tu baru la tahu yang dia tengah belajar skill melipat kertas base on garis yang dia buat mcm nie...
Kena fokus betul-betul pada garisan di gambar itu..so my son lipat tak la betul-betul tp boleh la nampak kemajuan dia melipat mengikut garisan...goog job from me ;)

Ni je barang2 yang dibawa dari sekolah setakat nie...terbaru buku mandarin no 2 dia bawa balik semalam...nanti mak update k ;)


^0^ ...Tak sabar nak tengok majlis konvo dia nanti... ^0^ 

4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
October 13, 2012 at 6:35 AM delete

haaa!!! gud idea. nk soh adam lipat2 kertas jugak la :)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 13, 2012 at 11:43 PM delete

hehhe...tu la mula2 bw balik mcm pelik je sekali tgk ada garis2 tu rupanya dia belajar melipat base on that drawing kot hehhee

Reply
avatar
October 14, 2012 at 1:24 AM delete

Lipat kertas utk utk skill tumpuan kot sbb lipat krtas kn prlu fokus utk buat lipatan yg selari.. Blh la try ajar anak kt umah nnti.tp lmbt lg la

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 14, 2012 at 12:42 PM delete

Heheh...saya pun x ajar kat rumah but kagum dia mampu buat kat sekolah....lg kagum ngan teacher2 yg ajar dia hehhee

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~