:..Patung buatan...:

Friday, July 27, 2012 3 Comments A+ a-


Semalam, my son bw sesuatu dalam beg sekolah dia...siap ckp kat mak jangan tengok apa yg dia akan keluarkan...skali dia kluarkan benda nie...
Jangan tanya apa benda nie...yang mak tau ni adlh patung gabus dimana bawah dia ada guli besi yg dimasukkan di bawah patung ni...tujuan adlh utk membolehkan patung ni bergoyang dan melantun semula bila di jentik...

Tu mata patung tu...warna kuning...n merah2 kat tepi tu tangan dia..bila mak tny sapa buat dia ckp teacher buat asyap color...n sepanjang alik smlm bkn main seronok lagi dia main dgn benda nie...smpai rumah plak my daughter jdkan benda ni mcm "baby" dia...

Tapi timbul tanda tanya sbb apakah benda ni sebenarnya...tp mak tetap happy sbb anak mak bawa sesuatu hasil dr belajar di sekolah wlpn mak x tahu apa dia...tp kesimpulan yang mak blh buat apa yg my son buat adlh belajar yg benda ni akan melantun semula sbb ada guli dibwhnya...

 ^0^  ...lps ni tah apa plak benda yg dia nak tunjukkan...  ^0^

3 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
July 27, 2012 at 5:49 PM delete

Bagus! Gud job asyrap.

Benda ni pasal graviti. Pernah la berangan nk buat macam catterpillar. Dalam dia letak guli. So, bila kita letak kt tpt yg condong, nmpk mcm catterpillar sedang bergerak. Comel sangat. Tapi, x tahulah, asyrap belajar apa. Sama ada belajar seni atau belajar sains. Tapi, bagusnya ada aktiviti mcm ni

Reply
avatar
Amy
AUTHOR
July 27, 2012 at 5:51 PM delete

Aku rasa la kan pia, ini diorg ajar buat patung.. Ala, kalau g kat supermarket, kan ada patung ultramen la, or pengiun yg besar, tp bila tumbuk2, tak jatuh pun menda tu...http://www.apartmenttherapy.com/wishing-toys-by-friends-with-y-54574. tgk kat situ.. aku rasa, menda nie la yg diorg cuba buat..

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 30, 2012 at 10:52 AM delete

maybe la kot auntie2...dlm masa yg sama diorg blaja sains jgk kot...x per percubaan dlm mengenali sains..nak mak ajar for sure payahnya hehe...

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~