:...TQ MOM for the Claytan...:

Sunday, October 14, 2012 4 Comments A+ a-

Last two week after my sibling belanja my mom for her belated beday kat Chicken Rice Shop on saturday night,my mom pulak belanja kami dengan memberikan hadiah dlm RM100 per family utk membeli pinggan or mangkuk tp jenama claytan...so we all sibling dah round abis area ipoh untuk cari lot shop kedai tu but menghampakan...so finally kami ke AEON Ipoh untuk melihat sekiranya ada jenama tu disana...

So bila smpai sana masing2 lapar dan menjamu selera sekejab di foodcourt sblm meneruskan misi kami utk hari tu...lepas dah pusing-pusing area pinggan mangkuk finally my SIL n sister setuju utk ambik 1 set pinggan dalam kotak....harganya dalam RM60-80 cmtu...tp for me tak berbaloi coz kuantiti dalam kotak tu mcm sesuai untuk diberikan hadiah kawin...but kami anak2 mak semuanya dah lama kawin wlpn ada yang baru setahun kawin...

Finally, aku bertny pd my mom yang tawaran dia tidak menghadkan apa jenis jenama or mcm mana...n my mom say she will give that amaun so pandai2 la kami nak cari cmner as long tak lebih dari tu...klau lebih my mom said pandai-pandai la tambah sendiri...so me n my hubby pun decide utk ambik jenis mcm ni...
So pada mulanya kami ingat nak ambik dalam 1 dozen (12 keping) pinggan makan...tgh2 membelek dan mengira pinggan yg ada tetiba my sis n SIL mai tgk kami...so diorg pun pelik kenapa kami nak ambik yang ni bknnya yg dlm kotak...setelah diteliti dan dihitung harganya...maka dgn rasminya kami adik beradik setuju untuk ambik ketiga2 jenis pinggan ni ngan harga almost dekat seperti yang my mom berikan...

Kuantiti yang kami dapat...for me ngan my SIL yang sulung adalah 7 pinggan makan, 2 pinggan tambah nasi (besar) dan 2 mangkuk...for my sis n last SIL pulak hanya dapat 6 pinggan makan n yg lain sama...but for my own family kami tmbh 2 pinggan nasi yang besar tu...so ni la hasil tuaian kami semperna pemberian our MOM to us...
Kalau nak tahu jenama claytan ni diperbuat daripada tahah liat, tahan karat n agak berat ckit material dia...setakat ni kami dah ada 6 pinggan makan yg plain color ngan beberapa mangkuk yg boleh letak puding...so klau nak tahu lebih lanjut pasal claytan ni leh rujuk website dia http://www.claytangroup.com atau FB jugak...

^0^ ...Baru-baru ni my mom call n cerita yang claytan ni dah x da kat ipoh...balik JB dah...sebab kilang dia kat sana...tp setakat nie amat2 puas hati dengan jenama nie... ^0^

4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
October 14, 2012 at 3:12 PM delete

Bestnya!!!! Ada terima anak angkat x? Hihihi

Reply
avatar
Queen
AUTHOR
October 14, 2012 at 6:08 PM delete

my fave pinggan jugakkkk. tingin nak beli ritu. tp xde helper. maka kita jeling saja laaa. hehe

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 15, 2012 at 8:53 AM delete

mak aku dah berusia x larat nak angkat anak dah hahahaha

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 15, 2012 at 8:55 AM delete

semlm my mom call cakap yang dia beli untuk abg pulak...tapi kali ni ada corak...boleh bayangkan mesti cantik dari kami 4 beradik yang lain..jelous lak tetiba hahaha

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~