:...MotorBike...:

Wednesday, October 17, 2012 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum,

This morning tak tau la kenapa dengan diri ini...actually dah la rasa keluar dari rumah dah lambat tapi masih sempat berangan-angin heheheh....masa anta my son ke tadika pagi tadi kami lalu jalan dalam opis mak nie...so sempat la mak punch dulu before anta dia ke tadika...so masa melewati area paking untuk park nak lari p punch tu, mak ternampak someone sedang menunggang motorbike yang tetiba mak rasa macho n hensemnya mamat tu...with backpack dia yang sememangnya smart di mata ini..lebih kurang cmni la kan...
Tapi bukan macam gambar ni la kan sbb mamat ni tak bawa backpack...lepas je hantar my son, lalu la lagi area paking motor di opis nie...n once again nampak someone bawa motor besar like this...
Tetiba rasa nak menjerit dalam kereta...really2 tetiba rasa macho n hensemnya orang yang bawa motor tu...dengan backpack + helmet yang tutup abis tu, jacket dia hahahah...YA ALLAH tu mak tengok dari belakang ok....so smpai opis jer terus mesej my hubby story mory kat dia...sambil tu selit mesej "kalau la abg yang bawa sure macho n hensem, tetiba mcm nak belikan motor besar" heheheh...then know what he reply to me...mesej dia "hahhaa...klau orang nak beli abg lagi suka hahaha" gile punya ayat...nampak sangat hati my hubby tengah buang2 kat opis sana tu...maklumla backpack dia tu pun smart kan hahahhaa....

Andai kata klau banyak duit dah lama bookingkan motor ni untuk dia for his beday next year....tu andai kaya ok...
Tapi mak tak kaya, hidup dalam kesederhanaan jer...so hadiah beday kena cari lain...tatap je la gambar nie ye sayang hahaha...tp seriously masih terbayang-bayang motorbike tu until now cara dia bawa motor tu huhuhu....

Kredit Picture: en google


^0^ ...Semoga one day bolehla mak hadiahkan benda besar ni kat dia nanti ameennn...untuk tujuan naik bersama-sama ok ;)... ^0^ 

4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
October 17, 2012 at 6:45 PM delete

Xpe la berangan. Mana tau jadi kenyataan.
MA nk gak, tapi utk hari tua. Hihih... Nk dating ngan PA kt taman bunga ke, mana2 ke... Naik motor. Barulah vogue org tua dating. Hihihi

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 17, 2012 at 8:13 PM delete

Kan MA...syok pulak bila terfikir....tp until now still thinking about the motorbike hahaha

Reply
avatar
Queen
AUTHOR
October 18, 2012 at 7:48 AM delete

ok jom mak...kita beli sama2. behenti tp traffic light bole borak2. hahaha sy pun tingin tapi xmampu. mahal bebenau :-p

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 18, 2012 at 8:59 AM delete

tu angan2 je queen...tah bila la nak dpt...byk benor cita2 nak nie hehehe...tp bestkan konvo sama2 hahahaha

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~