:...Kertas Ujian Sem 2...:

Tuesday, October 30, 2012 2 Comments A+ a-

Hari ni me jadi mam besar dalam kereta...sebab apa sebab my hubby hantar dan ambik dari kerja...syoknya rasa cuma langkah tak panjang sebab tak boleh keluar opis time rehat (padahal jarang pun keluar)....Masuk je keta petang tadi, my son show mak benda nie...
wow anak mak buat exam mandarin for the second semester...cuma mak kecewa sikit sebab markah dia drop dari yang kertas ujian yang lepas...bila mak kira total markah beza adalah 7 markah...so mak pasrah sebab anak mak lagi pandai dari mak bab-bab mandarin ni walaupun mak tak pernah dengar anak mak cakap...

Ini antara soalan-soalan yang ada dalam kertas ujian nie...antaranya match, colour, draw and pick the correct answer....so ada la yang mak tengok dia salah warna dan salah draw...tapi terfikir jugak adakah arahan teacher dia dalam bahasa mandarin atau sebaliknya...camner pulak kan dia buat exam nie...sorang-sorang ke ramai-ramai...
Ada satu soalan tu kat match kalau tak silap mak, boleh pulak dia padam and matchkan pada yang lain...kalau idak sure dah boleh dapat 68%...tapi tak pe la untuk permulaan tahun pertama mengenali apa itu sekolah dan apa itu belajar...

Bila ditanya tadi kenapa markah banyak tu, my son cakap susah...dia dah tahu ke apa itu susah n apa itu senang...tapi tak pe la percubaan baik dalam mengenali bahasa lain...


^0^  mak doakan semoga anak-anak mak pandai dalam pelajaran dan berjaya dunia & akhirat...insyallah selagi mak terdaya mak akan berdoa & ajar anak-anak mak k...ameennnn  ^0^

2 Komen

Write Komen
asYDhia
AUTHOR
November 12, 2012 at 7:57 AM delete

hahaha...asyraaf pandai cakap mandarin...hahhaa(bg akak jelous lagi)

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~