:...Matematik In School...:

Friday, October 05, 2012 3 Comments A+ a-

Lama tak update pasal anak bujang belajar...so smbung dari perjumpaan hari tu...mak amat teruja sbb kat rumah mak tak pernah ajar apa2 method tambah or any matematik...yang mak ajar hanyalah nombor  1 hingga 10....so masa perjumpaan tu cikgu asyraaf pun show hasil kerja dia ini....
 Really teruja for me...coz mana my son tahu semua nie...nak plak pakai benda alah kat bawah nie...but i know my son can do the best....
So balik tu test kat dia ckit...

Mak:asyraaf 1+1 berapa??
Asyraaf: 2 la mak
Mak : klau 2+3 berapa pulak???
Asyraaf: Lima (tp jari tunjuk 3 cmner) huhuhu

Lepas je sesi tu mak soal lain plak jawapan dari dia....kadang-kadang tertanya dengan kemampuan anak...adakah klau dirumah dia lain di sekolah dia lain hurmmm...apa pun permulaan baru untuk penggal kedua sekolah dia....

Sekarang kat rumah dah semakin galak membaca...baca buku BACALAH ANAKKU...now dah masuk buku 2...dan almost huruf yang dia dah blh sebut tapi bila digabungkan bunyi jadi lain...cthnya...

I..bu...akan jd Itu...walaupun bunyinya betul tp bila suruh gabung tetap salah...so kena usaha lagi la nmpknya...


^0^ ...Kejayaan x kan datang bergolek n mak tahu anak mak nak masuk kelas CEMERLANG...so kita akan usahakan lebih2 k mulai dari bln lps hehehe... ^0^



3 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
October 6, 2012 at 10:32 AM delete

pandainya asyraf....
kita usaha ye mak. insya allah, anak kita akan jadi lebih baik dari kita

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
October 6, 2012 at 10:32 AM delete

pandainya asyraf....
kita usaha ye mak. insya allah, anak kita akan jadi lebih baik dari kita

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 6, 2012 at 2:34 PM delete

Knp komen msk smpai 2x hehheh...insyallah tgh usaha keras nak ajar dia huhuhu...wlpn kdg2 mood dia mcm ribut

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~