:...Perjumpaan Sesi Kedua...:

Thursday, September 13, 2012 3 Comments A+ a-

Ahad lepas ada perjumpaan untuk sesi kedua buat tahun nie untuk lihat perkembangan diri my son di Tadika Bijak... after 9 bulan belajar semua benda akhirnya mak dapat juga tahun perkembangan diri terkini anak mak di sana selepas sesi pertama hari tu dan beberapa buku yang digunakan di sini, sini dan sini.

Temujanji perjumpaan adalah pada jam 9.30pg, so mak dah smpai around jam 9.15am cmtu...bila berjumpa mak n ayah pun sign kehadiran dan kami diterangkan serba sedikit pasal perkembangan terkini anak mak dan buku yang digunakan masih sama buku yang lama cuma dulu buku 1 sekarang dah buku 2.

Antara penjelasan cikgu asyraaf adalah:
1. Colouring dah semakin improve even ada 3 kertas yang terlekat di dinding kelas ada nama my son, bila ditanya itu antara color yang tercantik di dalam kelas (mak bangga tp mak malu nak snap gambar)
Ni hasil mewarna dahulu
Ni hasil mewarna sekarang
2. Tulisan semakin alhamdullilah, my son semakin menunjukkan kemajuan pertamanya dia mampu tiru alik tulisan tu, kedua dia dah almost kenal huruf2 tp bila mak bertanya dia akan sebut secara bunyi...nasib ayah ada untuk bantu mak, ketiga dia mampu menulis walaupun agak berserabut mcm gmbr bwh nie...
3. Sikap kerjasama dan prihatin terhadap cikgu dan rakan semakin meningkat...even my son dah banyak cakap sekarang nie...cikgu dia TEACHER IRA cakap kadang2 dia bercerita semula pasal family dia, adik, mak ayah dia...byk mulut jgkkan anak teruna nie...
4. Hasil matematik dia pun dah semakin improve...bab ni mak terkejut sbb dia dah mampu kira dan tau klau 1+1 akan jadi 2...dah kat sekolah ni dia guna abacus mcm nie...nanti mak cerita kat episod kedua k ;)
5. Pengenalan kepada nombor pun dah semakin bagus..dan anak mak semakin pandai menulis nombor dah hasilnya macam nie....

^0^ ...Untuk 9 bulan pertama persekolahan mak bangga dengan percapaian anak mak yang semuanya bermula di sekolah dan mak membantu sedikit dirumah...alhamdullilah jugak kepada cikgu asyraaf TEACHER IRA dan semua teacher di tadika kerana sudi bersabar dengan karenah asyraaf...  ^0^




3 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
September 14, 2012 at 9:09 PM delete

Lorrrr.... Malu mak? Xyah la malu. Teacher faham rasanya

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
September 14, 2012 at 9:09 PM delete

Gud job asyraf. Pandai!

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
September 19, 2012 at 3:27 PM delete

hehe...malu la x kan nak tgkp gmbr warna dia yg "lawa" tu kang cikgu dia ckp aku jakun lak hahhaa...tp setakat ni sgt2 good job pd aku hehehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~