:...Xtiviti Rombongan Tadika...:

Wednesday, July 18, 2012 2 Comments A+ a-

Semlm tadika my son ada buat second sesi pembelajaran di luar...tempat yg dipilih adlh kilang Yakult ngan kilang sabun...so mak pun ok je la benarkan anak mak syg ni ikut sama....spnjg ari semlm mak cuba surfing tgk dimana kilang Yakult tu...sekali mak terkejut sbb lokasi kilang tu di seremban...dlm ati jauhnya anak mak berjln...tp demi memberi pelajaran mak cuba yg terbaik sediakan apa yg ptt utk anak2 mak...

Alik dr sekolah, cam biasa yg my son bw benda ni smbil ckp air ni bagus utk minum sbb blh bunuh kuman...
5 botol yakult, pelekat peti ais n sabun


Bila di ingat2kan alik dah mcm iklan yakult lak sbb dia sebut blh membunuh bateria...so cpt2 my son suruh mak bukakkan air tu....smbil tu dia show benda nie
 2 bijik sabun yg dibawa alik...warna ungu katanya dia yg buat tu psl blkg tu ada stiker

Dalam keta asyik cium2 je sabun nie...bila mak call ayah ni dialog yg dia kluar:

ayah: seronok x??
my son: sronok sgt...asyap p tempat buat air...air tu blh bunuh kuman...knp ayah x beli air tu...
ayah: x tau apa ayah dia soal (sbb x buat loud speaker)
my son: pastu asyap buat sabun..ni sabun asyap buat (smbil tunjuk kat hp - mcm ayah dia leh nmpk)
pastu yg aku dgr bye jer....

Bila ayah dia smpai je rumah, dia pun tunjuk semua benda yg dia dpt smbil tarik tangan ayah dia...seronok sgt kot dia dpt p tmpt2 mcm tu...ye la ms kecik mn mak ngan ayah pernah pergi tmpt2 cmtu...even dah kerja pun bknnya leh jejak klau x ada rombongan...tp tu la pengalaman yg perlu my son kutip...wlpn one day nnt dia x ingat hope coretan di sini blh bg dia tau apa dia buat sepnjg dia kecil smpai dia besar....pasni kena sediakan utk sesi seterusnya plak :)

^0^  ...Pasni ni kena sediakan kosting utk sesi seterusnya plak…  ^0^

2 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
July 18, 2012 at 2:40 PM delete

bestnya. favourite adam tu...

tapi, manis. yang kurang manis tu, mahal la pulak

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 18, 2012 at 4:34 PM delete

lps sebotol dia minum, dia ckp x sedap..yg lain adik dia yg minum heheh

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~