:...Ketupat Sotong...:

Thursday, July 12, 2012 2 Comments A+ a-

Ari tu aku ada beli sotong kat NSK tp x la besar mn so niat mmg nak cuba buat ketupat sotong sbb mcm x puas mkn kat opis ari tu…bila my hubby ckp yg hujung minggu mkn tghari kat rumah my SIL otak aku pun terfikir nak buat benda ni…
Resepi aku follow dr buku masakan yg my SIL kat KB bagi cuma bila aku masak aku x buh daun pandan ngan halba...so rasanya x la sesedap org klate masak...bila smpai rumah my SIL tgk2 dia masak nasi ayam n aku tgk ketupat sotong tu x disentuh sgt…kecik ati mak tau huhuh…tp x pe…alasan yg diberikan oleh my hubby masakan tu agak masin sikit…bila aku fikir2 alik maybe sbb aku buh santan pekat kot hhuhu…

Memandangkan aku x mkn kat rumah my SIL even aku x tinggalkan sikit pun kat rumah, ari selasa ari tu aku buat lg masakan nie...n kali ni aku makan tanpa pelawa my hubby...mrh dia...insyallah mlm nie aku nak buat lg masakan nie (itu pun klau aku rs nak buat hahaha)...sedap ke tidak tp kat tekak aku mmg sedap hahahhaa....ni percubaan kali pertama...n selalunya pertama itu tidak indah ;p

^0^  hope kali ketiga buat insyallah makin sedap kot hahaha.... ^0^

2 Komen

Write Komen
asYDhia
AUTHOR
July 13, 2012 at 10:55 AM delete

kutuk nmpk huhuhu..tgk la nnt buat lg sedap dr mama adam hahahaha

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~