:...3D House n Dinasour...:

Thursday, July 19, 2012 2 Comments A+ a-

2 ari lepas mak dikejutkan ngan something yg ada bwh meja di opis...rupanya2 ada sorg mama ni kasi anak2 mak goodies bag beday anak dia...berat je mak angkat goodies bag tu...sekali alik rumah waaahhhhh kagum kejab sbb mcm2 benda ada dlm tu...agak2 brp la mommy tu peruntukan utk smbut beday tu kan...apa pun tq sgt2 coz sudi mengingati anak2 mak yg nakal nie :)

Setelah berkrompomi ngan my son, so lps je kami mandi n solat kami pun lakukan xtiviti nie....
1) Membina 4 jenis rumah
2) Membina 1 dinausour 

Ni gmbr box rumah cuma gmbr box dino je lupa nak snap


Setelah pening memikirkan cmner la nak pasang benda2 ni ngan lubang2 kecik akhirnya terhasillah jgk rumah yg comel2 ni...xtiviti mengeluarkan lubang2 kecil tu mak serahkan pd my son menggunakan pensil colour dia...tgk gaya dia menolong mak membuat kerja

Finally rumah2 tu pun terhasil ngan jayanya...


Lepas je siap apa lg anak2 mak pun sibuk la nak tgkp gmbr ngan rumah2 comel nie...


Kemudian xtiviti diteruskan lagi dengan membuat dinosour tu...penatnya mata sbb kena tgk nombor2 yang ada kat tulang dino tu....akhirnya terhasilla dino nie...


Mari kita bermain bersama dino hehehe....

^0^  ... Bagus la mama sorg tu...kreatif dlm membeli hadiah utk anak2 kecil belaja... ^0^

2 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
July 19, 2012 at 9:08 AM delete

wahhh.... comelnya rumah tu....
penat mak?

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 20, 2012 at 2:44 PM delete

penat la jgk...tapi bila tgk comel mcm berbaloi lak buat...tp smlm ngan rasminya semua ni masuk dlm laci simpan...sbb x larat nak pasang alik ;p

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~