:...2 years...:

Sunday, July 22, 2012 6 Comments A+ a-

Alhamdullilah dlm diam2 bln ni my daughter akan genap 2 tahun…cptnya masa berlalu…perangai semakin bijak malah bertmbh2 bijak rsnya…sbb apa mak ckp bijak sbb:

1. Bila mengamuk, anak dara mak suka baling2 barang...
2. Bila nak sesuatu dah pandai tarik tgn mak srh ikut kemana nak pergi tp bila mak ckp TAK NAK, anak mak dah pandai cubit2 mak…sakit tau x huhuhu...
3. Dah pandai arahkan mak buka lappy ayah utk main GAME racing car si abg….dlm ms yg sama pandai menyusun kereta mcm abg a.k.a memunggah semula apa yg abg dah susun...
4. Dah pandai demand apa yg nak dan x nak utk mkn…dl bkn main semua masuk mulut...
5. Semakin bijak utk berkata2 wlpn mak x brp fhm apa anak mak cakap (setgh2 je fhm) + pandai ajuk alik bila org marah...
6. The latest pandai mkn sendiri smpai abis tumpah2…bila x kasi menangis mcm nak runtuh rumah dibuatnya…
7. Mak geram sebb anak dara mak asyik tny ayah jer...selagi ayah x da dpn mata selagi tu tny...rindu la konon huhuhu...
8. Skrg klau nak tdo sure nak kepit bwh ketiak ayah...dah pandai x nak cari mak erk...anak ayah betul la...tp sekurang2nya mak blh layan si abg ;)
9. Bila dah tukar pampers pandai memberontak x nak pakai seluar erk...konon comel la erk...
10. Dah pandai ajuk org solat (yg ni mak bangga hope smpai bila2 rajin solat) wlpn sujud dah rupa baring...
11. Tak tau nak tulis apa sbb pd mak perkembangan anak dara mak ni amat2la menghiburkan hati, kdg2 sakitkan ati dan kdg2 membuatkan ati mak geram sgt2 hehhee

Tapi tahniah pd anak mak sbb cepat belaja n mak makin cepat kena tahan sabar ….terutama bila nak tdo, mkn n sewaktu dgnnya huhuh…


Mak teringat alik 2 thn lps ms mak ngandungkan anak dara mak nie...saat2 yg penuh cabaran mak rs n x semudah ms si abg...tempoh nak bw sayang dlm perut pun mak rs lama sbb sayang kluar 2 ari awal dr tarikh jangka berbanding abg 14 ari awal...tp tu x mematahkan semangat mak nak dptkan sayang...syukur sgt2 sayang hadir dlm hidup mak sbb ia sekaligus melengkapkan peneman mak utk shopping...tp hakikatnya peneman ayah sbb abg x brp nak join ayah hehhee...


Ms lahir mak x mampu pegang sayang sbb mak tgh mabuk ngan ubat...tp mak best sgt sbb sayang x byk karenah kat spital until smpai rumah...setia tdo di sebelah mak...skrg anak mak dah 2 tahun so buat cara 2 tahun k...lasak tu kurang2kan sikit cer tunjukkan keayuan sikit kat mak ngan ayah (ke brutal sbb pakai baju lelaki) hahahaa...


Apa2 pun disini mak nak ucapkan SLMT ARI LAHIR n for my HAPY MOTHER DAY also sbb ALLAH kurniakan pd mak sorg puteri yg sgt comel melengkapi hidup mak n ayah....mak teruja sgt nak smbut beday besar2...tp mak kena bg proposal kat ayah dl k ;p...memandangkan beday dismbut bln posa maka kita anggap je mkn berbuka tu calebrate beday sayang k.... lov u honey n mak doakan yg terbaik utk anak2 mak...insyallah anak mak akan berjaya n taat pada perintahNYA ameennn...
The comel gurl ngan baju sendat pd usia 2 thn hehehe

Gambar sebelum setahun ngan rambut yg x brp nak ada... ;p

^0^  ...Slamat hari lahir ke 2 sayang mak...semoga menjadi anak yang solehah, mendengar ckp mak ayah n yg utama mengikut segala perintah dariNYA...semoga anak mak sukses dlm kehidupan, pelajaran dan pekerjaan...mak, ayah n abg syg baby sgt2...tp klau andai ada adik baby x leh pakai gelaran tu dah tau kena tukar kpd kakak hehehe....semoga kita sekeluarga dilindungi dan dilimpahi rahmat dariNYA ameeennnnn^0^

6 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
July 22, 2012 at 6:15 AM delete

happy besday baby! comel sungguh!

biar la dia lasak kecik2 ni, sbb main ngan abg kan... dh besar nanti, ayu la... :)

Reply
avatar
nYomeL
AUTHOR
July 23, 2012 at 2:48 PM delete

Happy Besday!
Alalala.. cian mak dia xdapat nak tgk anak dara dia ayu2. Xpe, dh besa nnt ayu2 keh? Heeee.. ;)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 23, 2012 at 2:59 PM delete

tq auntie nyomel ;)

Reply
avatar
Ernewaty AR
AUTHOR
July 24, 2012 at 12:27 PM delete

hepi bday awfiyah..so sweet la dia..

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 24, 2012 at 12:54 PM delete

tq auntie erne...nuha pun makin tembam...dah nmpk bakat jd kakak dah hehehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~