:...Selamat Hari Lahir Sayang...:

Monday, July 22, 2013 3 Comments A+ a-

Hari ni genap usia puteri mak dan ayah 3 tahun....SELAMAT HARI LAHIR SAYANG...walaupun sambutan tak ada, tapi sabtu lepas mak ngah dan semua family ipoh dah celebrate beday sayang...kek special mak ngah belikan...cuma dari mak dan ayah, wait buka puasa malam nanti ya...

Teringat perjalanan 3 tahun yang lalu, sayang mak membesar bagaikan johan...bermula dari saat kelahiran sayang, mak bersyukur sangat sayang dilahirkan...bersyukur dikurniakan sepasang anak oleh ALLAH Yang Maha Esa....bersyukur tak terhingga sebab sayang ada dalam keluarga mak dan ayah...

Dari saat sayang lahir sampai la nak mencecah 2 tahun, lagak dan perangai sayang macam abang sayang...lasak tapi mak suka sebab boleh pertahankan diri...maklumlah sayang kan perempuan...dan bermula tahun ini perubahan demi perubahan mak nampak...dari lasak ke ayu gitu...keremajaan mu teserlah (belum remaja kan ehhe)...mainan pun jenis yang gegurl je sekarang nie...kuat menanyi dalam lasak-lasak sayang ada juga kelembutannya itu...

Bila sayang nak sesuatu, sayang selalu bercakap sambil kepit hidung...mula-mula mak tak perasan lama-lama ayah tegur baru mak sedar...betullah...mengada-ngada lak mak rasa...tapi sikap yang satu tu mak tak berapa gemar...tahap kesabaran sayang tipis je...selagi tak dapat selagi tak turutkan selagi tu mulut sayang bebel dan minta-minta...tapi mak sedar juga...bila genap 3 tahun ni..betul-betul la macam perempuan, baju nak gambar princess, kasut nak ada gambar  princess, cerita tak main dah cerita kartun lasak-lasak semuanya yang princess punya...jenuh la raya tahun ni mak kena cari baju kurung ada gambar princess...

Perangai terbaru sayang kuat membebel...mak tahu la perempuan suka membebel tapi tak payah la start membebel masa umur tiga tahun ni...kecil nampak la comel tapi besar takut kena cabai je mulut tu...satu lagi mak dan ayah tak mampu nak kawal sayang bila ke shopping mall...sayang bukan heran, nak menari ballet pun tak da hal...biarla orang nak tengok pun...tapi mak segan gak hehe...mak ingat sayang menangis siap pukul ayah lagi sebab ayah tak nak belikan doll...bila pergi Jusco bukan main sayang dah set in mind bersama abang boleh main kat tempat playground berbayar tu...tapi mak dan ayah boleh turutkan sesekali je la lebih-lebih jenuh gak kan...

Mak lak bebel panjang dalam nie...apapun mak bangga sayang jadi anak mak...dan terima kasih ALLAH atas kurniaan ini...walaupun perjalanan sayang masih jauh, tapi mak dan ayah akan cuba terbaik untuk mendidik sayang dan abang dunia dan akhirat...semoga sayang berdua sentiasa menjadi anak yang soleh dan solehah serta berjaya dunia dan akhirat...amin....
~~~~ Selamat hari lahir sayang mak ke 3 tahun...semoga dikurniakan kesihatan yang baik, berjaya dunia akhirat dan bahagia sehingga hujung nyawa...semoga menjadi anak yang solehah dan beragama serta berilmu...dan harap-harap dapat menjaga mak dan ayah seperti mana kami menjaga sayang dari kecil amin~~~~

3 Komen

Write Komen
July 22, 2013 at 3:59 PM delete

Ada ke baju kurung gambar princess? hihihi... Happy birtday Aufiyah. Umar pun dah tunjuk ke'laki'annya.

Reply
avatar
July 23, 2013 at 11:21 AM delete

Happy belated birthday..
moga membesar dgn sihat & bijak..panjang umur, murah rezeki..amin! :)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 23, 2013 at 11:57 AM delete

tq auntie...semakin membesar dengan byk akal yang tak terjangka hehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~