:...Mercun Bawang a.k.a Mercun Pop Pop...:

Tuesday, July 23, 2013 4 Comments A+ a-

Mak sedia maklum bahawa mercun merupakan barang larangan untuk dimain...tapi masa zaman mak kecik dulu mercun ok je untuk dimain...tak ada yang membahayakan berbanding sekarang yang kepakaran mencecah tahap dewa...

Bila musim raya tak bermain mercun tak sah kan...mana nak datang suasana raya kan...so kalau dulu mak boleh main bunga api tak kan my kids tak boleh....tapi dengan pemerhatian mak or ayah sahaja...yang pasti setakat ni ayah la yang kena tengok our kids..mak nak handle benda lain...

Semalam merupakan malam ketiga our kids main mercun bawang nie...sekali kat rumah opah and dua kali main di rumah...lokasi main hanya di beranda rumah...maklumla rumah atas rumah memang macam nie...maaf la tuan rumah bawah...kalau bunyi pom..pom tu buat tak tahu je la erk...kanak-kanak riang nak main huhu...

Balingan pun terhad hanya di kawasan itu...tak boleh lebih takut kena orang bawah atau baju yang mak jemur...tapi happy je tengok muka anak-anak dapat main mercun...
Terutama muka beday gurl semalam...tapi best part lepas main basuh tangan and tolong ayah menyapu semua cebisan mercun tu...good....nanti selang 2 hari kita main lagi ya...

4 Komen

Write Komen
July 24, 2013 at 2:43 PM delete

Anak sy pun suka sgt mercun bawang ni..
siap dok pesan klu pegi market minta beli..:)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 24, 2013 at 9:15 PM delete

anak2 saya dah hari2 main, sorg 1 kotak...nak lak opah dia yg tlg belikan hehhe

Reply
avatar
Mohd Azary
AUTHOR
July 16, 2014 at 9:06 PM delete

Mercun bawang atau mercun Pop Pop atau mercun tikam adalah satu-satunya mercun yang 100% hingga 1000000% dijamin selamat sepanjang hayat!!!!!!!!!!!

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
August 9, 2014 at 3:36 PM delete

Kannn...insya allah mercun dijamin keselamatannya heheh

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~