:...Trip 2 Cameron Highlands...:

Monday, June 04, 2012 4 Comments A+ a-

Setelah almost 3 years x jejakkan kaki di Cameron Highlands...ptg jumaat lps my hubby meluahkan perasaan nak minum air teh di atas sana smbil2 lpskan tension ngan apa yg berlaku kat opis...so pg sabtu tu kami pun tekad wlpn tlh diberi amaran yg jln sure sesak gile...tp sbb nekad jugak la akhirnya kami smpai selepas 3 jam mengharungi jem yg teruk hahaha...sgt2 memerlukan kesabaran yg tinggi...n nasib baik my mum, bro n SIL ok serta my kids x mengadu nak membuang air kecik or besar hehheee...so kami pun singgah mkn dl kat brinchang :)
Ahli2 yg terpaksa bersabar almost 3 hour utk naik ke tanah rata/brinchang....dgn perut masing2 kelaparan huhuhuhu...

  saat menanti makanan tiba di meja...my daughter plak pastu mengamuk nak suap makanan sendiri....budak dah besar la katakan huhuh...

 ayu x saya hehehee...
Lps mkn tghari a.k.a ptg kami menuju ke lokasi teh bharat...lokasi yg diidamkan oleh my hubby...kami order honey lemon teh, chocolate cake n sardine puff....so mmg sejuk je kawasan tu...my kids really love the environment...so enjoy the picture...
Our journey diteruskan ngan membeli belah sayur kat atas...akibat tgk pnjg sgt q utk alik ke ipoh...kami turun melalui tapah n jlnnya sgt2 la membahayakan...patutla x da kereta naik or turun sgt dr situ...kami enjoy on that day...cuma x puas sbb x leh singgah di Kea Farm tu...


^0^  hope lps ni leh bermlm berempat di atas Cameron...leh feeling2 ngan my family...aminnnn  ^0^

4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
June 4, 2012 at 12:35 PM delete

bestnya! baru semalam dok tgk genting time bersesak di karak highway. 14 jam atas jalan....

seronoknya kalo dapat g genting!!!!

Reply
avatar
Amy
AUTHOR
June 4, 2012 at 1:50 PM delete

Hehehe... tak cita.. kalo tak, nk kirim teh strabweri... Laluan tapah, memang la dasyat.. Jalan lama katakan.. Aku selalu je naik CH, naik mkn jagung bakar, naik ikut tapah, turun simpang pulai, pastu balk kedah.. Hehehee.. Otw.. menyinggah rata2...

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
June 4, 2012 at 2:49 PM delete

ala mie...aku singah kejab jer...lupa lak nak msg ko..x pe nnt mai umah aku kita minum teh naa...aku buat teh cap lipton pastu buh lemon hahahha...nnt kita p jln2 sama na...

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
June 4, 2012 at 2:50 PM delete

mama adam: smlm alik dr ipoh pun 4 jam huhuh...x pernah smpai genting lg...nak cuba la buat xtiviti mengejut hehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~