:...Berus Gigi Amalan Baik...:

Tuesday, June 19, 2012 1 Comments A+ a-

My daughter skrg ni dah pandai sebut gigi smbil tunjuk gigi dia…sbbnya dia suka rs ubat gigi yg selalu my hubby gosok pd gigi dia…ari tu (x ingat dah tarikh coz bz hehehe), dlm diam2 my daughter ambik berus gigi kat beg abg dia…bila je aku nmpk, aku ckp “awfiyah mn gigi”…automatic dia masukkan berus gigi tu kedlm gigi dia smbil senyum2…

As we know gigi amat penting pd semua org sbbnya nak kunyah makanan senang…selain tu kita perlu jg kebersihan gigi kita juga dr bau2 yg x enak di hidung orang dan utk mengelakkan gusi n gigi kita cpt rosak terutamanya gigi susu si kecil...utk info lebih lanjut leh masuk blog cni dan blog ini ... :)

Semoga kita x lupa gosok gigi kita ari2 k...amalan hendaklah bermula di saat kecil :)


^0^  xtiviti lps mandi n sblm tdo sure gosok gigi Cuma kdg2 je terlps aktiviti ni sbb mak mls hehee…  ^0^

1 Komen:

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
August 1, 2012 at 8:17 PM delete

Erk... Mama adam lg malas. Adam gosok gigi time mandi aje

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~