:...Jalan2 Ke Genting Highlands...:

Friday, June 29, 2012 1 Comments A+ a-

Last week entah kenapa ati ni nak sgt p jln2…agenda asal nak p Melaka konon nak bermlm n bw anak2 jln2…tp pg on Saturday tu nasib terbuka berita di tv dan dilaporkan PM Malaysia tgh ada di Melaka utk xtiviti jelajah Malaysia ari tu…so plan bertukar la…after alik dr kenduri kawin my friends…kami lepak rumah je…tetiba ptg tu aku teringin sgt nak p genting… maybe sbb tgk mummy sorg ni p sana bw si kecil dia kot …lps tny my friends lbh kurang aku pun ajukan proposal ke my hubby…

So on Sunday kononnya aku nak gerak awal la dr rumah nnt leh alik awal…tp tah apa la yg berlaku my hubby blh buat lawak kering lak di pagi ari…blh dia lupa apa yg aku minta ptg semlm…slps adengan merajuk berlaku…finally aku smpai jgk ke genting highland pd pukul almost 12 tghari….mula2 aku ckp ngan my hubby ada cabel car nak merasa naik x...bila kami smpai kat situ rupanya cabel car dihentikan sekejab sbb apa aku x pasti...so kami pun terpaksa drive smpai ke puncak...

Bila smpai sana my friend say paking keta kat Hotel First Worlds…sbbnya free…so kami pun berpusing la mencari hotel tu n alhamdullilah kami x hadapi kesukaran utk ke sana…almost 6 years kami menetap di sini even dah almost 10 years kami kenal x pernah sekali pun kami jejak di sini…bila smpai je kami dah mcm org kehilangan arah..nak ikut mn erk abg…so my hubby ckp ikut je ramai org p mn…

Finally kami smpai jugak ke tmpt mainan ini
kredit to en google


Kat cni kami main smpai sakit kaki sbbnya nk bg berbaloi ngan apa yg dah kami byr…memandangkan my daughter br nak masuk 2 thn so byran yg kami kena just utk 2 dewasa n 1 kanak2...bila kami tgk alik map tu rupanya hampir keseluruhan mainan yg ada kami masuk heheh...ni antara mainan yg kami bw utk my kids ;)
 astro fighter
 cool je my hero sorg nie
 tea cup
 semangat ayah memusingkan streng tea cup nie...finally dia yg over pening hehehe
 Flying Jumbo
 Syok sgt2 my son ;)
 Children Playpen 
 wlpn di KL ada even di bwh rumah pun ada...tp bila nmpk playpen ni wajib singgah yer hehhee
 Mini Train
 Rainforest Playpen
 my son tgh tgk peta...nak p mn lak pas nie
 Antique Car
 Circus Ride
 Junior Bumper Car
 Busy Bugs
 Matahari
 Dinasourland
 Monorail 
Balik tu cuaca kabus pun kelihatan menyambut kami on 6.15 pm...almost 6 hours kami berada di puncak nie...so si adik pun dah lena n si abg pun dah buat hal...kami pun bertolak alik slps maghrib..so smpai umah dlm around 8.30 pm...kemas apa yg patut kami pun tdo hehehe...


^0^  to my hubby tq sgt2 sbb sudi layan karenah isteri anda yg amat cerewet ini hehe...nnt kita kumpul duit lagi kita p jln2 lagi k   ^0^


1 Komen:

Write Komen
Amy
AUTHOR
June 29, 2012 at 3:17 PM delete

Best2.. bli all park ke?? hehehehe...

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~