:..Gotong Royong Membuat Biskut...:

Monday, August 13, 2012 4 Comments A+ a-

Br minggu lepas klau x silap my sister kat ipoh call n bgtau yg anak2 buah mak nak mkn biskut cornflakes madu...tu la satu2 nya biskut yg mak pandai buat setakat ini...so ari rabu lps mak pun beli barang kat care4...beli cornflakes jer sekotak yg lain dah ada kat rumah...tujuannya nak siapkan biskut on sunday a.k.a semlm....

Belek punya belek coklat rice yg warna warni tu tetiba dah expired...so jenuh la p kedai dpn rumah nak beli...sekali kedai tutup la plak...p singgah NSK area blkg rumah....brg yg mak ambik x smpai 5 tp kena beratur almost 1/2 jam...terus mak x jd beli...mak berpatah alik p kedai tu...rupanya mak smpai td b4 kul 10pg mmg la kedai tu tutup...pas beli manik gula tu...terus alik rumah nak pengsan rs...coz bdn x sihat...

Dlm kul 2 cmtu projek biskut pun bermula...so ada la pembantu yg x terhormat nie menolong...sorg tlg masukkan manik gula tu dlm bekas....
sorg lagi plak tolong....
sepahkan rumah ngan manik2 tu...nasib my hubby sudi membantu mengemas...klau idak jenuh la sure meleket2....nak resepi mudah blh ambik kat CNI... percubaan pertama masih ikut resepi dl bakar dlm oven selama 10 minit dgn kepanasan 180 tp gagal berhasil sbb hangit kut mak tau...cubaan ke dua ngan hny berbekalkan 5 minit tp biskut tetapi statik mcm tu jer...mak geram mak buat cubaan ke tiga iaitu memanaskan dlm microwave selama 40saat...dah hasilnya....
yeaayyy jadi pun akhirnya...lps panaskan dlm oven n biarkan sejuk, semua biskut mak menjadi ngan jayanya...n td masa sahur 3 butir mak makan...masih rangup yum2...esok nak buat lg sbb my sis ckp x cukup sebekas kecil...jd kena la buat lagi huhuhu....

^0^ ...Biar 3 kali percubaan akhirnya berbaloi2...esok cuti so leh buat projek ni ngan bantuan si kecik tu huhuhu(x leh bayangkan rumah cmner)... ^0^





4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
August 14, 2012 at 6:12 AM delete

rajinnya anak bujang. hahahah... leh la nk minta sikit nih!

sedapya!!!!

bila la nk wat biskut ni.... hahahahah

Reply
avatar
Papa Mifz
AUTHOR
August 15, 2012 at 1:31 AM delete

salam kenal,

siapa ada pembantu yg comel...hehe

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
August 15, 2012 at 8:28 AM delete

hehe...smlm second round buat...klau masuk opis leh la kasi 5 cup tu dah la ahahhaa....

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
August 15, 2012 at 8:35 AM delete

salam perkenalan jgk...tq :)

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~