:...Visiting Day At Tadika Bijak Part 1 - Kelas Agama...:

Thursday, October 24, 2013 4 Comments A+ a-

Hari ahad lepas merupakan hari visiting day untuk semua student yang kelas penuh...sebab nak dimaklumkan untuk kelas mandarin dan agama islam...Actually agama islam kelas hanya isnin dan rabu petang...mandarin pula hari selasa dan khamis petang...

Untuk hari tu, parents diterangkan apa aktiviti yang anak-anak buat pada kelas tersebut...dan salah satu darinya adalah ajaran solat pada anak-anak...
Difahamkan yang solat alhamdullilah dilaksanakan setiap hari sebab anak-anak ada sejadah masing-masing macam ini...
Ok ni sejadah untuk gurls and blue for boy...kat sejadah ni siap ada bentuk kaki, tangan dan dimana hidung dan dagu semasa nak sujud... Untuk hari tu semua parents dibentangkan dengan solat zuhur oleh anak-anak...kagum sebab semuanya membaca sendiri doa-doa serta witir....dan mak jugak turun kagum dengan anak bujang mak sebab dia mampu buat...cuma dirumah kena bebel baru nak buat huhu...

Semua anak-anak kusyuk macam solat betul padahal time tu baru jam 11.05 pagi...so ini antara gambar-gambar yang mak ambik...anak bujang mak kedudukan no 3 tu...
Sekarang mak yakin yang anak mak mampu buat tapi still kena pantau...kira alhamdullilah jugak la mak hantar ke tadika ni dan pulangannya berbaloi...tapi kena ingat base on anak jugak...kalau anak kita tak cekap or cepat belajar jangan sesekali salahkan tadika tu...like anak mak, mak rasa sedang-sedang je...nak kata pandai sangat pun rasanya tak..tapi mak bangga dengan diri dan pencapaian dia...amin...

4 Komen

Write Komen
asYDhia
AUTHOR
October 25, 2013 at 9:45 AM delete

Untuk boy warna biru...nanti asyraaf bawa balik mak tgkpkan gambarnya ya

Reply
avatar
December 27, 2013 at 9:41 AM delete

mne nak dpatkan sejadah macam ni ye?mahal x?

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
December 30, 2013 at 7:50 AM delete

saya beli dari tadika...dalam RM50...

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~