:..Sejuk Tangan...:

Thursday, October 03, 2013 3 Comments A+ a-

Orang cakap kalau tangan kita "sejuk" Insya Allah apa yang kita tanam akan tumbuh...kalau tangan tu "panas" apa yang kita tanam sure tak tumbuh or hasilnya tak ada langsung...maybe lebat dengan daun jer...

My son baru-baru ni bawa balik bekas air minuman yang dalamnya ada biji kacang hijau...ada lima ke enam cmtu la...balik-balik tu dia cakap, teacher pesan kena letak air...sampai kat rumah dia pun bagi la biji benih tu air...dan mak pun suruh dia letak di beranda rumah....

Hari-hari benih tu dapat air sehari sekali iaitu bila balik dari rumah...hari ke berapa mak tak ingat...my son menjerit sambil bawa bekas tu ke mak..." Mak asyraaf punya pokok dah naik"... and i really excited sebab betul biji benih tu dah tumbuh walau pun satu ;)
Sekarang ni hari-hari dia bagi pokok ni air...dan mak tengok pokok tu macam tu jugak...tapi alhamdullah pokok tu hidup kalau tak jenuh mak nak siapkan jawapan bagi semua soalan dia...

3 Komen

Write Komen
Wazilia
AUTHOR
October 3, 2013 at 4:50 PM delete

tajuk tu sejuk tangan..ingatkan sebab duk dalam econ..hehehhe..dah tengok content baru tau...rupanya cite lain..

Reply
avatar
Queen
AUTHOR
October 7, 2013 at 7:37 AM delete

boleh lah mintak asyraf tanam kan kat uma auntie. uma auntie pasu je banyak hasil nya nyamuk saja.

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 7, 2013 at 8:55 AM delete

orang cakap kalau pokok tumbuh, tgn sejuk la hehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~