:...Mari mengaji...:

Saturday, May 11, 2013 2 Comments A+ a-

Alhamdullilah walaupun agak lambat, now my son dah masuk buku 2 dalam bacaan iqra and buku 3 dalam bacalah anakku...walaupun pada mak sepatutnya dia dah almost buku 7 atau 8 tapi pada mak baik ada dari tak adakan....tu ayat yang boleh mak gambarkan pada dua-dua anak mak...dan yang paling mak bersyukur my son mampu mengikut mak dan ayah bersolat walaupun kadang-kadang ikut mood...mak bukanlah sempurna mana tapi mak cuba yang terbaik dalam mendidik anak- anak termasuk my hubby...

Now kalau lepas je my hubby ajar my son mengaji sure my daughter pun akan sibuk jugak...dan alhamdullilah my daughter ringan mulut sikit dari my son...so happy walaupun dia tak ingat lagi huruf-huruf dalam buku iqra tu tapi sebutan alhamdullilah ok....mak harap usaha mak dan ayah terus kekal sampai kalian dewasa...mak bersyukur dengan apa yang ALLAH kurniakan pada mak...tengoklah gelagat dia mengaji bersama ayahnya :)

2 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
May 11, 2013 at 1:26 PM delete

bagus!baik ada dari x ada. kita bukan perfect.
bila konsisten, insya allah berjaya. ameen...

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~