:...Kipas Kertas. ..:

Monday, May 13, 2013 2 Comments A+ a-


Ahad petang memandangkan kami tiga beranak tak pergi mana-mana pun cuti ni, so kami layan je la kartun-kartun yang ada di channel disney junior....so time tu ada Special Agent OSO...untuk episod time tu dia buat kipas kertas...so my son pun apa lagi maybe menarik pada dia so dia pun nak buat jugak...mak layan kan je la...
Mula-mula conteng or lukisla apa jua corak yang dikehendaki kat atas kertas A4 nie...kalau tengok kat cerita tu dia lukis tapak kaki dan corak bulat, so my son pun buat corak bulat...dua warna yang tak berapa terang hehe..
Siap je conteng, kena lipat silih ganti macam gambar bawah nie...
Dah siap lipatkan hujungnya menjadi gambar di bawah ini...lipat sikit sahaja tau...

Last sekali bukakkan lipatan itu dah jadila kipas...ni la model kipas kertas hehehe


^0^ nanti kita buat benda lain lak k ^0^

2 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
May 14, 2013 at 8:17 AM delete

I likeeee buat activities ngan anak mcm ni. Seronok.

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
May 15, 2013 at 11:55 AM delete

Pasni nak buat yg mama bg la plak heheh

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~