:...Bermain Tanah Liat...:

Monday, March 11, 2013 2 Comments A+ a-

Actually barang ni dah lama mak simpan dalam box...sebab waktu tu mak rasa my kids too small untuk bermain dengan tanah liat...so mak ada 4 set sebenarnya tanah liat nie...so just take two box from four box...
Masa dapat benda ni, my daughter masih minum sustagen...but now dah ke anmum dapat barang lain la pulak kan...so last Friday,my son asyik sebut pasal tanah liat nie...in english mak tak pandai nak eja hehe...so hari sabtu malam barula mak keluarkan dari box untuk my kids main...

Bila dapat untuk pertama kali biasala kan benda yang jarang dipegang...so masing-masing teruja nak buat dan mangsanya adalah mak sebab ayah tengah study tak leh kacau...so ni la yang ada dalam kotak tu...
Beberapa pinggan, pisau, pelapik dan 3 bekas tanah liat bagi setiap kotak serta beberapa acuan...so bila dah pegang tu masing-masing pun sibuk la nak buatkan...tekan sana tenyeh sini susun la macam-macam bentuk yang ada tu...
So ini la hasilnya setelah bertungkus lumus menyiapkan...ada strawberi, ayam,aiskrim, waffer and salad hehe
Malam tadi lepas iron baju, mak dan ayah pun duduk bersimpul sambil main lagi benda nie...so ni la hasil yang kami dapat buatkan untuk our kids...
 ^0^ sesekali bermain bersama rasa so happy...tak sabar nak cuti sekolah nak bawa anak-anak berjalan ^0^

2 Komen

Write Komen
Queen
AUTHOR
March 13, 2013 at 9:12 AM delete

wah...oklaa ni bole sign kontrak ngan auntie buat kek. gelek fondant...hehe

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
March 14, 2013 at 1:43 PM delete

Sanggup ker auntie nak upah budak ni...abisla dapur nnt hehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~