:..My Lovely Fish...:

Monday, December 31, 2012 5 Comments A+ a-





2 tahun yang lepas, after kami mendapatkan cahaya mata ke-2 kami in July, my hubby mengeluarkan idea yang payah untuk disangkal iaitu membeli sebuah aquarium...so permulaan yang kami buat adalah membeli aquarium dan ikan...akhirnya bertambah menjadi sebuah aqua yang menarik dengan beberapa jenis ikan kecil-kecil...jangan tanya nama ikan sebab mak tak pandai...tapi rasa bestnya bila ada antara ikan-ikan kecik ni beranak lagi hehehe...ni aquarium waktu tu...
Ni la suasana ikan-ikan yang kami bela...sampaikan one day tu, my hubby beli 4 ekor ikan baru...ikan tu ada kat gambar bawah nie sebelah kiri warna oren-oren merah...
So pada 10 Dis 2012 hari tu...dalam keempat-empat ekor tu tinggal seekor je yang bertahan...tapi akhirnya menjadi kenangan jugak...dari sebesar ibu jari hinggala sebesar tapak tangan kami jaga...akhirnya ikan-ikan kami semuanya dah tak ada...
Besarkan ikan nie...ni la ikan yang comel dulu...kalau boleh dimakan dah macam ikan merah masak sambal pun boleh hehe....tapi boleh ker hahaha...sekarang ni kami masih membela ikan jugak cuma spesisnya sama macam mula-mula beli dulu...semuanya ikan kecil-kecil dan hope bertahan lama la hendaknya...

Hari-hari my daughter tolong gosokkan aqua tu pakai penggosok magnet tu...so aqua ayah bersih dan mak tak payah dengar bebelan dari ayah hahaha...


^0^ Bila tengok ikan di aqua hati pun jadi tenang ^0^

5 Komen

Write Komen
asYDhia
AUTHOR
December 31, 2012 at 7:14 PM delete

Nak rs tak...lusa bawa p opis hahahh

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
December 31, 2012 at 8:53 PM delete

Skrg nk beli ikan kecik2 saiz ikan bilis jepun pulak. Tapi, aritu tgk yg kecik lg mahal la... huhuhu

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
December 31, 2012 at 9:32 PM delete

Nak cari ikan warna2 la...sure metiah aqua hehhe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~