:...Teruja Membuat Muffin...:

Monday, September 30, 2013 2 Comments A+ a-

Ok...mari kita story lagi pasal muffin...Mood buat muffin setakat ni makin menjadi-jadi...baik untuk diri mak mahupun my kids and my hubby...kadang-kadang our kids tak boleh dengar kalau kami baru sembang nak buat muffin...diorang yang bertanya dulu bila nak buatnya...

Semalam mak ada cuba buat kek sponge tapi hasilnya macam kek keras huhu...tapi still boleh makan sebab tak la keras sangat dan tak la hangit kan...cuma rupanya kaku gitu...So semalam kami ke bake with yen untuk cari bahan nak buat muffin walaupun dalam fikiran mak kedai memang tutup sebab hari minggu...bila sampai memang tutup so terpaksala google tengok kat mana kedai bahan bakery ni...last-last mak dapat kat taman melawati...Bagus Marketing Sdn Bhd...

Masuk je kedai teruja giles la kami...ikutkan semua nak beli...tapi kami cari apa yang perlu je...tepung segera muffin yang pastinya hehe...ada dalam tiga perisa mak ambik...antaranya macam gambar ni...
Pusing punya pusing kami dapat cup muffin yang comel ni..walaupun tahu cup ni bakal ke tong sampah tapi mak suka....
Balik tu buat apa yang patut sambil dibantu dek anak beranak maka terhasil la muffin coklat ini...For second time kami buat muffin dah hasilnya macam gunung berapi mengeluarkan lava...muffin still masak cuma kacang badam kami habis ke tepi cup tu...tapi tak pe la janji leh makan...
Rasa enjoy je buat...no wonder ibu sorang ni boleh hilang stress bila dia mula membakar...hasil air tangan ibu ni lagi mengancam heheh...sedapppp sangat...hope mak boleh one day nanti amin.....

2 Komen

Write Komen
Queen
AUTHOR
October 1, 2013 at 3:55 PM delete

kalau pegi situ memang rasa nak beli semua. padahal nak buat roti je. sronok tau terapi ni lagi2 kalau ade anak2 pokpek2 nak suruh kt baking. tak jadi tak apa...janji bahagia. :-)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
October 2, 2013 at 2:35 PM delete

kan ibu...teruja gile..masuk je dah bau sedap...nanti nak pergi lagi if barang kat rumah dah abis...tp makan masa nak abis, sebab kek hari tu pun ada lagi hahaa

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~