:...Hasil Kraftangan Di Tadika Bijak...:

Monday, June 24, 2013 3 Comments A+ a-

Semalam merupakan hari pameran di tadika my son...so banyak la barang-barang pameran yang ditunjukkan kepada semua parents yang datang...as usually mak datang bertiga sahaja sebab sedia maklum my hubby not around here this moment...

Actually my son kelas cemerlang II...mak perhatikan bila Art and Craft ni semua kelas buat yang sama cuma bezanya tahap umur masing-masing dan kreativiti cikgu dalam menghasilkan kerja buat anak-anak kecil ini...Bila berada di dalam kelas yang penuh dengan hasil kerja ni mak amat teruja sebab ada antaranya hasil tangan my son dipamerkan...yang tu nanti mak buat kat entry seterusnya ok...

Antara hasil yang ada ialah:
a) ulat beluncas yang diperbuat dari tempat letak telor...cantik sangat...mak belek jugak kot-kot terjumpa nama my son tapi tak ada...sebab tempat yang terhad...
b) Gajah my son call this one...also dari tempat letak telor and so cute...mata gajah bulat-bulat merah...dah macam sakit mata pun ada...tapi cantik :)
c) Ayam bertelor a.k.a ayam membawa telor hahaha...yang ni mak ingat lagi pesanan cikgu suruh bawa kelosong telur and beberapa barang yang perlu macam tisu dapur and sebagainya...so adalah dalam 3 ke 4 biji mak bawa...2 hari asyik makan telur 
d) Yang ni mak rasa boneka berkepalakan telor ayam...semua pakai skirt tak da yang pakai seluar hehe
e) My son said ini burung...menggunakan pinggan kertas yang selalu digunakan untuk makan kek hari jadi tu...comelkan :)
e) Rainbow...bermain dengan water colour...setiap page ada warnanya sebelum dipage depan menghasilkan pelangi yang cantik...tercari jugak nama my son tapi tak ada...patutla my son tak minta buat dah sebab dia dah buat di sekolah...selamat mak heheh
f) Ada dua gambar disini...satu obor-obor and satu lagi gajah hehehe...comelkan...mak pun tak mampu nak hasilkan kerja macam ni dah sekarang nie...
Nanti mak update lagi k...apa jadi pada hari pameran ni ok...

3 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
June 26, 2013 at 3:15 PM delete

Seronok buat ramai2 kt tadika. Gajah n obor2 tu, adam buat kt rumah. Yg ulat beluncas tu, teringin nk buat. Tapi mama geli dgn bekas telur tu. Hihihi.. mcm mana nak buat?

Reply
avatar
June 26, 2013 at 4:33 PM delete

Teringat masa kat sekolah rendah ada hari pameran ni....memang seronok.

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
June 26, 2013 at 4:54 PM delete

bestkan dapat tengok hasil kerja anak yang masih kecil...saya dulu tak ingat ada ke idak hehe...

mama adam: buat jer tapi guna la yang plastiknya bekas telur...ambik kertas warna gam kalau geli yg tu

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~