:...Belajar Mencari Huruf...:

Thursday, June 27, 2013 4 Comments A+ a-

Hari isnin lepas, my daughter bawa keluar mainan huruf ini...actually mainan ini diberikan oleh UMMI untuk my son sebab masuk tadika last year...so dari sini kita boleh tahu anak kita mampu cam huruf atau tidak...for my son, dia main kejab je lepas tu dia tak usik dah...jadi mak pun simpan la dalam box supaya boleh adik lak guna...and baru-baru ni, mainan ni pun keluarla dari sarangnya hehe..

Malam selasa tu, my daughter pun ambil and ajak mak bermain sama...bila suruh sebut sure la tak retikan, jadi mak pun sebut la ni huruf A...so bila tunjuk sekali lagi dia sebut A...jadi mak pun uji...cubaan pertama perkataan EARS....so mak suruh dia cari huruf E and hasilnya amat memuaskan sekali je dia tunjuk huruf tu...bila suruh cari huruf A adalah dalam 3 kali tunjuk baru huruf betul diambil hehe...
Tapi cubaan bertahan hanya pada huruf kedua sahaja sebelum my daughter sibuk menukar ke perkataan CATS pulak...kali ni mak tanya dia mana huruf C...
Dengan senyum lebar bangga maybe tunjuk huruf C...
Pastu my son pun datang mengacau adiknya bermain...dapatla satu perkataan yang disusun....sebelum my daughter membawa mainan ini lari ke bilik hehehe....
Macam-macam la ragam anak-anak mak nie..but alhamdullilah walaupun tak banyak sekurang-kurangnya ada sedikit minat yang ditunjukkan selain bermain kerjanya...nanti kita belajar lagi k... :)

^0^ Love both of U ^0^

4 Komen

Write Komen
asYDhia
AUTHOR
June 28, 2013 at 10:52 AM delete

adam dah pandai dah x kan nak cam huruf lagi hehe...jom cari nak..jenama fisher price :)

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
June 29, 2013 at 6:18 AM delete

Hihihihi.... utk adik...
Aritu beli junior speller. Boleh la... saja nk tambah koleksi

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
July 1, 2013 at 10:46 AM delete

ok la tu...mama kan kreatif...sure boleh nye hehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~