:..Fesyen Rambut...:

Saturday, April 06, 2013 2 Comments A+ a-

Cuti sekolah last week, mak dah janji nak bawa anak-anak berjalan, so memandangkan my hubby tak boleh nak cuti so plan nak ke KB terbatal secara rasminya...so destinasi bertukar ke ipoh....alang-alang balik tu, mak ambik kesempatan mencantas rambut kami 4 beranak di satu kedai yang biasa mak potong rambut....

Hasil kerja amat-amat memuaskan dan harga sangat-sangat berbaloi berbanding di kedai ini hari tu...just cut sikit jer tapi harga macam potong banyak...agaknya itulah harga di KL nie berbanding di ipoh...

Hari nie, tetiba mak rindu sangat dengan gaya rambut my daughter nie...maklumlah my son fesyen rambut satu jenis jer like my hubby cut short dah settle...tapi bila anak perempuan, nak la simpan panjang sikit bagi nampak cantikkan...

Tengah belek-belek gambar dia dari kecik, mak tengok rupanya ada ikal sikit rambut my daughter...lepas je cukur abis masa baby dia naik macam gambar di bawah nie...waktu tu mak rasa sure dia ikut rambut mak...tapi alhamdullilah now mak tahu dia ikut rambut my hubby...

Waktu ni tak sure umur berapa bulan...bergaya dengan rambut yang ala-ala kerinting hehhe...
Rindu nak pakaikan dia cekak rambut...tapi sekarang kalau pakaikan tak sampai 1/2 jam dah dibukaknya...
Ini la rambut terakhir yang mak dapat tangkap...panjang dan tak mahu diikat...memandangkan my daughter tak mahu diikat maka dengan arahan my mom rambutnya beralih arah menjadi seperti gambar terakhir itu hehehe...
This is a new look of my daughter...short hair...bila dah berambut pendek nie, gelagat dia pulak yang panjang...tapi mak sayang semua anak mak...

^0^ now bila lihat dia berambut pendek, mak nampak dah macam sama dengan sepupu di klang and ipoh...but you still cute di hati mak ^0^

2 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
April 7, 2013 at 9:49 AM delete

Suka yg rambut pjg tu. Comel. Tp, rambut pendek lg senang jaga kan? Tetap comel =)

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
April 8, 2013 at 9:23 AM delete

tq mama...pendek senang jaga dan tak merimaskan bila tgk ehhee

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~