:...The Croods...:

Thursday, April 04, 2013 2 Comments A+ a-

Cuti sekolah yang lepas, my son request tengok wayang...mana dapat idea tengok wayang mak tak sure...penat jugak nak tau cerita apa la yang ada di panggung sebab mak bukan jenis kaki wayang...dan kebetulan tengok iklan tv nampak sedutan cerita Bola Kampung The Movie...terus lari-lari anak ke bilik bagitahu my hubby apa cerita yang boleh ditonton...

Memandangkan timing nak pergi tengok wayang tu my mom ada disini, so kami sefamily pun pergi ke Wangsa Walk...dekat dengan rumah dan paking pun senang...sampai je sana rupanya ada another story cartoon iaitu The Croods...
Bila suruh my son buat pilihan, dia pilih cerita nie...Tengok timing tayangan sangat cantik sebab kami sampai jam 3.00 petang dan waktu tayangan yang ada 3.20 petang...so tak payah nak wait lama terus tuju pergi beli tiket...tapi tempat duduk yang tinggal adalah baris ke-3 dari layar wayang...tapi ok la dari tak ada...nanti tak tunaikan kena tahan telinga lagi minta...(walaupun dia bukan jenis meminta yang kerap-kerap la)

Mula-mula story dipaparkan kenapa hanya family ini saja yang tinggal dan apa yang dibuat oleh family dia....tapi bila part dia mencari sarapan pagi yang tak boleh masuk diakal..hanya kerana sebiji telur burung (burung tu besar sangat dan telur dia pun besar)...family ni punya lasak sangat-sangatla best untuk hidup dan dapatkan sarapan pagi...the best part sebiji telur kongsi dengan semua ahli keluarga sebelum masuk semula ke gua dan tido hehe...semangat berkongsi dan berkorban untuk family...

Tapi anak perempuan dia sangat-sangat jenis nak ingin tahu...so banyak la keletah dan gelagat diorang sefamily untuk teruskan hidup...selebihnya sila ke panggung untuk melihat sendiri...grafiknya yang sangat-sangat cantik...dan secara jujurnya mak memang nangis bila part almost ending tu, touching...mak nangis dalam panggung hahaha....

Masa nak masuk wayang, sure la kena beli pop corn kan...so kebetulan ada satu gambar MONSTER INC. terus mak suruh my son bergambar kenangan...
Ni saat nak masuk panggung...masing-masing tak sabar dah...
Tapi bila wayang nak start, my daughter dah tutup mata takut hehe...
Abg dia relax jer...janji dapat tengok wayang hehe...

^0^ ...lepas ni kalau ada rezeki kita tengok bola kampung pulak k....ramai kata best...terbaik after cerita GENG Upin N Ipin...tapi anak mak kena study dulu la ya...^0^

2 Komen

Write Komen
Bardboo
AUTHOR
April 5, 2013 at 10:21 PM delete

macam best gak nampak cerita ni...yang cerita bola kampung tu memang kebanyakan review yang saya baca cakap cerita tu best..

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
April 5, 2013 at 11:26 PM delete

Seriously best.tak rugi tengok.nnt dh kluar dvd sure saya beli buat simpanan.yg bola kg tu insya allah akan tonton tp bkn masa terdekat la hehe

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~