:...Peristiwa Menakutkan...:

Tuesday, November 27, 2012 2 Comments A+ a-

Last week on 24 Nov merupakan antara hari yang menyeronokkan dan menakutkan...semua berlaku serentak...pagi tu mak ada family day ngan group mak bekerja...so mood tentunya happy coz dpt berkumpul ngan semua org...dan paling menariknya mak berjaya dapatkan 1 hadiah untuk my son dlm acara mumia...cuma nnt je mak cerita k.. (masalah tak leh upload pic skrg nie...sbb katanya size dah penuh huhuhu)...

Dalam jam 2.00ptg cmtu majlis pun abis...yang mak ingat waktu tu masing-masing sibuk nak kemaskan barang nak balik & ada yang nak mandi...mak masih terbayang-bayang lagi saat tu mak bukakan balutan lolipop untuk anak2 mak...mak ingat lagi saat mak bagi pada anak perempuan mak...dan mak ingat lagi lepas tu mak kemas2 tikar dan suratkhabar...dan dalam sekelip mata juga benda ni berlaku...

My hubby ask mana anak perempuan mak...mak jd keliru pdhal dia ada time tu...tak sampai 5 minit semuanya berubah...jantung mak berhenti seketika...suasana mcm sunyi...semua budak2 mak nmpk sama jer...pdhal anak mak pakai baju warna hijau...terkaku seketika mak sementara ayah mencari sekeliling tapi tak jumpa...difikiran mak yg anak mak dah ke sg sendirian or maybe ikut orang...di fikiran my hubby pulak anak kesayangan dia dah kena kipnap...

TQ auntie farah n auntie hasni coz sudi tolong mencari smpai ke tepi sungai...sedangkan mak dah tak leh nak bergerak...mak ingatkan dia ikut auntie IDA tapi sangkaan mak meleset...alhamdullilah my hubby jumpa dia di playground tepi tu...alone dgn mulut berisi lolipop...betapa selambanya dia...tau tak dia erti takut or risau mak ayah nie...ternyata my daughter sgt2 berani...

Alhamdullilah tuhan pertemukan semula kami...klau andai kata tak jumpa hari tu...sure aku tak mampu nak teruskan perjuang ini...anugerah tak ternilai yang mak dpt tapi mak tak jaga elok2...sesungguhnya apa yg berlaku mungkin ada rahmatnya...



^0^  kpd anak mak...tolongla mak jugak yer...tanpa kalian rasanya baik tak payah mak teruskan diri ini...kalian la kekuatan mak...to awfiyah tolong la jgn buat lagi perangai tu yer...berani sungguh la seberani maksud mu huhuhu  ^0^

2 Komen

Write Komen
Queen
AUTHOR
November 27, 2012 at 4:37 PM delete

awfiyah.....bikin jantung mak deras je. alhamdullilah dia brani...tp brani sangat. kus semangat mak nak!

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
November 28, 2012 at 8:03 AM delete

tu la psl...ingatkan ikut ida ker, terjun sg ker or plg menakutkan org ambik...rupanya dgn lolipop di mulut dia p panjat playground tu...sakit hati tp syukur sgt2 allah masih sudi pinjamkan dia pd kami ;)

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~