:..Concert & Convocation Day Part 1...:

Wednesday, November 28, 2012 4 Comments A+ a-

Lamanya tak update blog…bukan sebab alasan bz tapi alasan talian internet yang tidak mengizinkan…rindunya nak cerita perihal anak-anak kat cni….

On first week this month, tadika my son adakan konsert & konvo day untuk anak-anak tadika bijak but convo for the 6 years…so sepanjang bulan Okt hari tu my son dapatla berlatih untuk beberapa acara konsert yang dia kena persembahkan…so this is a backdrop untuk majlis tersebut…so simple n nice…
Aturcara majlis dimulakan dengan aksi teakwando daripada anak2 tadika yang sangat2 bijak n aktif…nak tergelak jugak bila ada yang terlupa step…tapi sangat menghiburkan bila 2 anak dari umur 6 tahun melakukan aksi mengikut arahan daripada jurulatihnya (tali pinggang kuning)…walaupun agak ingat2 lupa namun semuanya berjaya dilakukan oleh mereka…kagum2 sbb mereka mampu ingat every single step dari mula sehinggala habis majlis…tahniah2…
Selepas acara teakwando…majlis diteruskan dengan nyanyian daripada anak2 yang mengikuti kelas Global Star (Chinese Reading & Writing Programme)…so kat cni my son nyanyi dalam 3 buah lagu sebelum diarahkan untuk memegang kertas bagi membolehkan anak2 berumur 6 thn membaca dan menjelaskan maksud dalam bahasa English…selepas persembahan tu anak2 yang mengikuti kelas akan diberi sijil penyertaan…so klau diingatkan kembali sepanjang tahun pertama persekolahan my son, dua kali dia bw balik kertas ujian mandarin…satu yang ini dan satu yang ini…
Lepas acara nyanyian lagu mandarin…anak2 membuat persembahan music pulak dengan bimbingan dari one group remaja nie…nama group tu tak tahu la pulak…so diorg pun susun anak2 ni & diberikan sorg satu alat music…bunyi permulaannya sgt2 la berterabur…lama2 baru ok…klau tak silap kelas music ada setiap minggu cuma tak pasti brp kali dlm seminggu tu…
Kemudian sebelum majlis tutup utk fasa 1, anak2 umur 6 tahun menyanyikan lagu nasyid yg sgt2 mendayu2...cute sgt2...good jobs pd mereka...
Time rehat ni la my daughter dah panas ponggong…nasib baik la ada playground kecik kat tepi tadika nie…so blh la hilangkan bosan dia….
Aduh panjang lg nak cerita…kita sambung part 2 pulak la k J

^0^  semoga sabar menanti sambunganya hehhe  ^0^

4 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
November 28, 2012 at 9:11 PM delete

Ouishhhhh... Ada watermark!

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
November 28, 2012 at 10:07 PM delete

geram...dah alang2 kecikkan size kita masukkan sekali hahahah

Reply
avatar
Amy
AUTHOR
November 30, 2012 at 1:50 PM delete

ayraf.. diam2 ubi berisi... gooood...

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
December 1, 2012 at 6:31 PM delete

Sesuatu yg x terjangka bila anak masuk tadika...berdayung pelan2 akhirnya menampakkan hasil amennn

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~