:...Pusat Sains Negara (PSN)...:

Wednesday, February 13, 2013 2 Comments A+ a-

Cuti thaipusam yang lepas, my sis family datang ke KL untuk berjalan-jalan…so mak cadang nak bawakan diorang ke Pusat Sains Negara sebab dah banyak kali diminta namun hajat tak jugak kesampaian…and finally sabtu lepas for the first time kami jejakkan kaki ke sini…

Actually tempat ni menjadi salah satu place yang akan dikunjungi masa Family Day 2011 yang lalu tapi tak kesempatan masa…tapi rezeki kami akhirnya sampai juga..

Mengikut peta yang diberi kat PSN ni ada 12 tempat untuk dilawati (sori pelan dah separuh hilang hahaha)…so klik pada gambar untuk lebih jelas…
Bayaran masuk hanya RM6 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak…dan umur anak 6 tahun ke bawah adalah percuma…tapi harga ni hanya untuk lawatan PSN sahaja…kalau ada tambahan pameran untuk sesuatu even, harga menjadi RM10 untuk dewasa dan RM6 untuk kanank-kanak…if mak tak silap la…tapi hari tu kami hanya ambik untuk melawat PSN…

Mula-mula masuk PSN anda akan nampak pemandangan aqua yang menarik…
Seronok je mak tengok…ala-ala aqua KLCC tapi ni pendek jer…ok la untuk semua ikan air tawar…besar-besar fish dalam tangki nie…kalau buat gulai COMFIRM tak da sapa makan hehe…lepas melalui terowong pendek tu kita akan dapat lihat beberapa tempat pameran…happy je tengok muka anak-anak bawa jalan-jalan…
Kat sini pun ada piano gergasi tapi versi pendek punya untuk mainan anak-anak 
Sebelum balik, kami singgah kejab ke Taman Rama-rama yang ada...taman ni mak puji sebab memang banyak rama-rama berbanding dengan Taman rama-rama di area Taman Tasik Perdana tu...so berbaloi dengan harga yang murah dan boleh lihat banyak jenis rama-rama...siap hinggap di tudung lagi...dah macam pakai brooch lak hehe
 ^0^ ½ day berjalan di PSN cukup memberikan pengalaman yang ia almost sama macam Petrosains KLCC ^0^

2 Komen

Write Komen
Mama Adam
AUTHOR
February 13, 2013 at 5:46 PM delete

wahhhh.... bestnya!!! tak pernah sampai lagi!!!

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
February 13, 2013 at 10:25 PM delete

Nanti ajak adam k...sambil mengenal dunia sains

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~