:....Cerita di Hari Pertama Persekolahan.. :

Friday, April 10, 2015 2 Comments A+ a-

Ya ampun....rupanya mak tak story pun lagi kisah my girl pergi sekolah untuk pertama kalinya...maaf ya sayang...sekarang jugak mak ceritakan....walaupun dah masuk 4 bulan sesi persekolahan... semua pun sedia maklum tahun ni sekolah mula lewat sebab kes banjir...ini la rupanya semua yang nak mula ke sekolah termasuklah my hubby...sorang sekolah tadika, seorang lagi sekolah rendah dan yang seorang lagi sekolah tinggi bebenor....
Untuk kali ni mak kena handle semuanya keseorangan sebab my hubby ada presentation dengan lecturer dia..so bermulala rutin menghantar abangnya dulu di sekolah agama...dan seterusnya ke sekolah adik pula....yang pasti jantung mak berdegup laju manakala adik hanya relax je...
Sampai kat sekolah dia, cari kelas dan masukkan dalam kelas...so terus jumpa kawan-kawan baru dan kenal cikgunya...nama teacher adalah teacher muni..lembut je nampak gayanya :)

  
See...tak nangis or kekok langsung...walaupun mak yang risau lebih..takut macam abangnya je tapi adik sangat berbeza...beza memang berbeza....so dalam jam 10 pagi mak pun balik untuk uruskan abangnya semula...kalau tengok muka tu gaya tak kasi mak tinggalkan dia...tapi nak buat camne kena ambik abangnya untuk ke sekolah sesi petang pula...
Tapi petang tu sebelum jam 4.30 mak dah menanti dia di luar pagar...dengan bekalan makanan di dalam kereta takut anak kesayangan ayah lapar nanti...dalam tak sampai 10 minit perjalanan tetiba senyap dari suara celoteh dia bercerita...sekali pandang laa.....dah lena rupanya...dengan makanan masih berbaki ditangan...
Sekarang anak mak dah pandai set masa...sampai rumah baru lena...selamat mak tak perlu dukung nak ke rumah..tapi yang pasti bekalan kena ada sentiasa :D

2 Komen

Write Komen
May 16, 2015 at 9:30 PM delete

pandai dia ..rileks jer sekolah..mgkin penat ye smpi tertido tu balik sek... agak sibuk bila anak2 dah sekolah ni..

Reply
avatar
asYDhia
AUTHOR
May 19, 2015 at 10:58 PM delete

terlalu bz smpaikan tak dapat nak update blog dah sekarang ni...byknya story terbengkalai huhu

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~