:... Membaca Amalan Mulia...:

Friday, February 27, 2015 1 Comments A+ a-

Untuk pertama kalinya cuti perayaan besar mak sefamily duduk di Kuala Lumpur...selalunya kalau cuti-cuti macam ni mak sure balik kampung...tapi syukur sepanjang 4 hari bercuti, aktiviti sangat padat...nanti mak story percutian dari hari pertama raya cina sampaila ke hari keempat...

Almost 9 tahun menjejakkan kaki di KL, sekarang baru berpeluang untuk singgah di Perpustakaan Negara dekat Jalan Tun Razak...tu pun dah lama janji dengan anak bujang, finally baru berhasil untuk bawa...
Lokasi library untuk anak-anak adalah dibahagian bawah bersebelahan dengan kafeteria...sangat mudah untuk dilihat semasa anda menghampiri pintu masuk utama bangunan library tersebut...Kasut perlu dibuka namun ada rak kasut disediakan...

Masa mak pergi bawa kedua-duanya, paking senang dapat dan tak ramai orang...kami sampai dalam jam 10.30 di sini...Bila masuk kawasan dalamnya, mak nampak banyak rak buku seperti dibawah...
Kalau tengok bahan bacaan yang terdapat di situ ada dari umur setahun ke 12 tahun..so nice...malah selain dari tempat membaca buku terdapat juga bahan interaktif seperti beberapa buah komputer dan kawasan menonton movie...

Kalau didalam library kita sering nampak tanda diarah senyap, namun di sini ada je anak-anak yang bising...so pada mak tak mengganggu pun..cuma kawasan dilarang bising ada pada kawasan library untuk golongan dewasa...

Antara buku yang dah mak pilih...

Dari hasil tangkapan yang dibuat, asyraaf mampu membaca sedikit demi sedikit terutama buku english...buku bahasa melayu dah boleh lari pecut sikit...yang adiknya memang merangkak lagi la kan...kenal huruf pun baru nak mula...

Tengok je la gelagat anak-anak membaca sebelum pergi bermain game di komputer yang disediakan... 
 
Sesuai untuk buat homework dihujung minggu sekiranya anak hendak berubah angin seketika...insya ALLAH will come back again...

1 Komen:

Write Komen
ida =)
AUTHOR
June 22, 2015 at 8:29 AM delete

Wahhhhhh!!! Lama dah teringin nk g. Dulu2 selalu g ngan ayah ( Adam punya wan ). Bertahunnnnnnnn dulu. Jom dating kt situ :)

Reply
avatar

~~ Tabung AsyDhia ~~